Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 20 g Öl
- 150 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 500 g Sauerkraut (1 Beutel), auseinandergepflückt und grob zerkleinert
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ TL Paprika rosenscharf
- ½ TL Salz
- 1 TL Erythrit
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 300 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Leberkäse, in Würfeln (1 cm)
- 4 TL Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Schmorgurken mit Kasseler und Spiegelei
35min
Kohlsuppe
45min
Sauerkraut-Eintopf
35min
Weißkohlauflauf
1h 20min
Buttermilchsuppe
35min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45min
Würziger Gemüsetopf
35min
Honig-Senf-Hähnchen mit Knoblauch-Blumenkohl-Püree
50min
Low Carb Lasagne
1h 40min
Mariniertes Hähnchen auf Paprikakraut
45min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1h 20min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30min