Sauerkraut-Tomaten-Eintopf

Sauerkraut-Tomaten-Eintopf

4.4 391 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • glatte Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Öl
    20 g
  • Porree in Ringen (5 mm)
    150 g
  • Sauerkraut (1 Beutel), auseinandergepflückt und grob zerkleinert
    500 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Erythrit
    1 TL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Wasser
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Leberkäse in Würfeln (1 cm)
    300 g
  • Schmand
    4 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...