Wersje kompatybilne
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mariniertes Roastbeef
- 12 Scheiben Roastbeef (ca. 120 g)
- 2 TL Olivenöl
- 2 TL Crema di Balsamico
- grobes Meersalz
- bunter Pfeffer, grob geschrotet
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Schalotten
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 20 g Butter
- 500 g Rosenkohl
- 600 g Wasser
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Zweige Thymian
- 100 g Sahne
- 10 g Zitronensaft
- ½ TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohlcremesuppe
45 min.
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50 min.
Grünkohlcremesuppe
45 min.
Wirsing-Käse-Suppe
45 min.
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 min.
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 min.
Zucchini-Chorizo-Suppe
1h
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 min.
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 min.
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40 min.
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 min.