Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di foglie di spinaci freschi in busta, lavate
- 800 g di fagioli bianchi in scatola, scolati
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di rosmarino secco
- 300 g di acqua
- 40 g di cipolla bianca a metà (opcjonalnie)
- 500 g di crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2983 kJ / 713 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 17.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purea di fagioli con spinaci
30 Min
Purea di ceci con spinacini piccanti
40 min
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Crema di fagioli borlotti
35 min
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40 min
Bacon burger
35 min
Grano con crema di cavolfiore e prosciutto
40 min
Purè di fagioli alla paprika
25min
Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla
1 Std.
Crema fredda di piselli con yogurt greco e paprika
1 Std.
Zuppa di uova e tofu
55 λεπτ.