Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di cipolle dorate, a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 100 g di olio di oliva
- 70 g di passata di pomodoro
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi (vedere consigli)
- 1 foglia di alloro secca
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- ½ cucchiaino di chili in polvere
- 1000 g di latte
- 120 g di farina tipo 00
- 50 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435.1 kJ / 343.3 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasticcio di agnello e purea di patate
1 Std. 40 Min
Baccalà al forno con broccoli
1h 30min
Crema di zucca e calamaretti
35min
Calamaretti e funghi in cestini di polenta
1 Std. 50 Min
Rollè di coniglio con riduzione alla melagrana
2h 10min
Pasticcio di baccalà
1h 30min
Cupola di riso al mandarino e Grand Marnier
40 Min
Crostata d'inverno alle castagne
1 Std. 50 Min
Bocconcini della regina (Vol-au-vent ai funghi e pollo)
2h 30min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h