Tryby Zagęszczanie i Gotowanie Ryżu

Odkryj nasze pierwsze przepisy dla tych dwóch trybów. Sosy wytrawne oraz słodkie, desery i podstawowe przepisy z gotowaniem ryżu oraz kasz. Powodzenia!

Podstawowe sosy wytrawne

Jak korzystać z trybu Zagęszczanie

Używaj trybu Zagęszczanie  do przyrządzania sosów zagęszczanych mąką pszenną, takich jak Beszamel czy Aurora, gorących sosów emulgowanych na bazie jajek i masła, jak np. sos holenderski czy béarnaise, lub smakowitych deserów, np. kremu budyniowego (crème pâtissiére) czy pomarańczowego zabajone. Umieść składniki w urządzeniu Thermomix®, wybierz tryb Zagęszczanie , ustaw temperaturę i przekręć pokrętło!

Wskazówki dotyczące trybów

Słodkie sosy i desery

Jak korzystać z trybu Gotowanie ryżu

Tryb Gotowanie ryżu  służy do gotowania ryżu oraz kasz, np. jaglanej lub bulgur, w taki sam sposób, jak w garnku. Wlej wodę i wsyp ryż lub kaszę oraz przyprawy do naczynia miksującego, wybierz tryb Gotowanie ryżu  i przekręć pokrętło. To naprawdę tak proste!

Gotowanie ryżu i kasz

Odkryj nowe kolekcje