Wersje kompatybilne
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g miodu, płynnego
- 50 - 60 g cukru
- 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 100 g wody
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 450 g zsiadłego mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1213.1 kJ / 289.8 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50min
Tiramisu bez laktozy
12h 40min
Czekolada po meksykańsku
30min
Mus z awokado
20 min
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 min
Wigilijna zupa migdałowa
35min
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Marynowany ser typu feta
170 Std.
Granola dyniowa bez cukru
2 Std. 25 Min
Gorąca czekolada z kawą
15 min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 min
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25 min