Urządzenia i Akcesoria
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 sztuk
Składniki
-
10 g nasion kminu rzymskiego
-
450 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g prażonej cebulki, gotowej
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
100 g wody100 g mleka
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
13 g
Kalorie
1567 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Ryż kaszmirski
30 min
Samosy
1 godz. 40 min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 godz. 20 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min