Urządzenia i Akcesoria
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
3 porcje
Składniki
-
1050 g wody
-
450 - 490 g białych kiełbas, surowych (ok. 3 szt., patrz wskazówka)
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
380 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
55 - 75 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1527.3 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
2661.6 kJ /
636.2 kcal
Tłuszcz
51.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Jajecznica na parze
15 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
50 min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min