Sajgonki z kurczakiem Buffalo

Sajgonki z kurczakiem Buffalo

3.1 46 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk

Składniki

  • 100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g sera z niebieską pleśnią np. typu Lazur, pokrojonego na kawałki
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g ketchupu
  • 50 g miodu
  • 30 g sosu sriracha (patrz wskazówka)
  • 10 g sosu Worcestershire
    10 g sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 400 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego na 6-8 cm kawałki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • woda letnia, do namaczania papieru ryżowego
  • 20 płatów papieru ryżowego (patrz wskazówka)
  • olej do głębokiego smażenia
  • sałata lodowa pokrojona na kawałki, do podania
  • kolendra, świeża grubo posiekana, do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 497.3 mg
Białko 14.4 g
Kalorie 1404 kJ / 335.6 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...