Urządzenia i Akcesoria
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
100 g sera z niebieską pleśnią np. typu Lazur, pokrojonego na kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g ketchupu
-
50 g miodu
-
30 g sosu sriracha (patrz wskazówka)
-
10 g sosu sojowego10 g sosu Worcestershire
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
400 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego na 6-8 cm kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
woda letnia, do namaczania papieru ryżowego
-
20 płatów papieru ryżowego (patrz wskazówka)
-
olej do głębokiego smażenia
-
sałata lodowa pokrojona na kawałki, do podania
-
kolendra, świeża grubo posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
497.3 mg
Białko
14.4 g
Kalorie
1404 kJ /
335.6 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Sushi donuty
1 godz. 45 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Wrapy karaibskie
35 min
Tantanmen Ramen
45 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.