Urządzenia i Akcesoria
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
100 g sera z niebieską pleśnią np. typu Lazur, pokrojonego na kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g ketchupu
-
50 g miodu
-
30 g sosu sriracha (patrz wskazówka)
-
10 g sosu sojowego10 g sosu Worcestershire
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
400 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego na 6-8 cm kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
woda letnia, do namaczania papieru ryżowego
-
20 płatów papieru ryżowego (patrz wskazówka)
-
olej do głębokiego smażenia
-
sałata lodowa pokrojona na kawałki, do podania
-
kolendra, świeża grubo posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
497.3 mg
Białko
14.4 g
Kalorie
1404 kJ /
335.6 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6, TM7)
45 min
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Makaron udon z kaczką
25 min