Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
15 g ziaren sezamu, białego
-
15 g ziaren sezamu, czarnego
-
130 g fileta z pstrąga wędzonego podzielonego na 1 cm paski
-
80 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
370 - 500 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonych na kawałki
-
35 g oleju, pokrojonego na kawałki35 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ - ⅓ łyżeczki soli
-
1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
35 - 55 g chrzanu, tartego
-
35 g liści szpinaku baby, świeżych
-
170 g mleka
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
kiełki rzodkiewki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
177.9 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
806.4 kJ /
192.8 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne placki dyniowe
40min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM5)
40min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1h 10min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45min
Zupa krem z buraków
45min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45min