Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
15 g ziaren sezamu, białego
-
15 g ziaren sezamu, czarnego
-
130 g fileta z pstrąga wędzonego podzielonego na 1 cm paski
-
80 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
370 - 500 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonych na kawałki
-
35 g oleju, pokrojonego na kawałki35 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ - ⅓ łyżeczki soli
-
1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
35 - 55 g chrzanu, tartego
-
35 g liści szpinaku baby, świeżych
-
170 g mleka
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
kiełki rzodkiewki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
177.9 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
806.4 kJ /
192.8 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min