Urządzenia i Akcesoria
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
5 jajek
-
2 ½ mięsistych pomidorów (ok. 500 g), np. bawole serce
-
½ pęczek szczypiorku, świeżego
-
200 g szynki gotowanej, w kawałku pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g majonezu
-
50 g jogurtu greckiego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ łyżeczkę czosnku, granulowanego
-
⅓ łyżeczkę papryki ostrej, mielonej
-
100 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
802.4 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
1526.1 kJ /
364.7 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min