Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)

4.4 16 rating
Przygotowanie 32 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 240 g makaronu ryżowego, suchego szerokie wstążki 10 mm
  • 30 g sosu sojowego, ciemnego plus 1,5 łyżki
  • 130 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego jasnego
  • ⅔ łyżki sosu rybnego
  • 1 ½ łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki miodu
  • ¾ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ¾ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule dymki (łącznie ok. 50 g), jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w ukośne plastry, do dekoracji
  • 20 g oleju plus ⅔ łyżki
  • 200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 1 cm)
  • 2 żółtka
  • 8 minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych, opłukanych, przekrojonych na pół
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w ukośne plastry, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1546.7 mg
Białko 24.9 g
Kalorie 2301.6 kJ / 550.1 kcal
Tłuszcz 11.7 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 93.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...