
Urządzenia i Akcesoria
Wegański pad thai z tofu
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
150 g makaronu ryżowego
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ cebuli dymki pokrojonej w piórka
-
1 łyżka oleju
-
½ opakowania tofu, średnio twardego pokrojonego w 0,5 cm plastry (ok. 90 g)
-
75 g różyczek brokułu
-
50 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
50 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
-
40 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
-
40 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
-
50 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g sosu sojowego
-
10 g pasty z tamaryndowca
-
½ łyżki octu ryżowego
-
½ łyżki soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka oleju sezamowego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
ziarna sezamu uprażonego, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585.1 kcal /
2448 kJ
Białko
21.7 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
95.7 g
Błonnik
9.9 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
1011.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska