Wegański pad thai z tofu

Wegański pad thai z tofu

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 150 g makaronu ryżowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • ½ cebuli dymki pokrojonej w piórka
  • 1 łyżka oleju
  • ½ opakowania tofu, średnio twardego pokrojonego w 0,5 cm plastry (ok. 90 g)
  • 75 g różyczek brokułu
  • 50 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    75 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 50 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
  • 40 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
  • 40 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
  • 50 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 40 g sosu sojowego
  • 10 g pasty z tamaryndowca
  • ½ łyżki octu ryżowego
  • ½ łyżki soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • ziarna sezamu uprażonego, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 585.1 kcal / 2448 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 95.7 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 1011.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...