Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
1 ½ łyżeczkę tymianku, suszonego
-
200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
150 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry bez kości, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 ½ kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 ½ łyżeczkę koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
700 g wody
-
600 g purée z dyni (patrz wskazówka)
-
150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
¾ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
633.6 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
1509.4 kJ /
360.8 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
13.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
51.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Cynamonki na parze
50 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min