Urządzenia i Akcesoria
Tarta z orzechami pekan
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Kruche ciasto
-
200 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
370 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 laska wanilii
-
70 g cukru
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Nadzienie z orzechów pekan
-
180 g cukru
-
110 g syropu klonowego110 g syropu kukurydzianego
-
110 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek200 g orzechów pekan
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
50 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
2420.4 kJ /
578.5 kcal
Tłuszcz
35.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
60.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Comfort food
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
4 godz.
Sernik baklava
7 godz.
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Zimowa pizza bianca
1 godz. 25 min
Risotto z kimchi
35 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min