Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti napoletana (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
30 liści bazylii, świeżych
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
15 g masła
-
1200 g pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
-
150 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki cukru
-
380 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum lub pełnoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.2 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1410.1 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
55.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Barszcz zabielany i kurczak w sosie ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 Min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 Min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 Min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 Min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 Min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 Min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 Std. 45 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 Min