Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 banany, dojrzałe
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
cynamon, mielony do oprószenia
-
100 g cukru
-
4 białka
-
2 łyżki wiórków kokosowych
-
100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
58.3 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1666.9 kJ /
398.4 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
51.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Trufle kokosowe z białą czekoladą
1 godz. 15 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Rozgrzewający drink tyrolski
15 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Deser bananowy
15 min
Trufle kawowe
30 min