Pizza neapolitańska

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
1 porcja

Składniki

  • 360 g wody
  • 1 kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (3 g)
  • 180 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ½ łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia
  • 30 g soku z cytryny
    30 g octu
  • 100 - 110 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 kulka sera mozzarella di Bufala (125 g), pokrojonego w plastry i odciśniętego na papierowych ręcznikach
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1380.7 mg
Białko 41.5 g
Kalorie 3767.6 kJ / 900.5 kcal
Tłuszcz 15.6 g
Błonnik 15.2 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 161.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...