Urządzenia i Akcesoria
Pizza Diavola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
220 g wody
-
1 łyżeczka słodu jęczmiennego1 łyżeczka cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00400 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
250 g sera mozzarella (2 kulki), odsączonego na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
150 g salami, w plastrach150 g salami pepperoni w plastrach
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
250 g pomidorów, mięsistych, dojrzałych, przekrojonych na pół250 g pomidorków koktajlowych
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
włoska mąka pszenna do pizzy, typu 00, do oprószeniamąka pszenna chlebowa do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1484.3 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
2380.3 kJ /
568.9 kcal
Tłuszcz
28.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 Min
Wrapy à la Cezar
1 Std. 10 Min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 Min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 Min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 Min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 Min
Pizza neapolitańska
9 Std.
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Wrapy à la Big Mac
40 Min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 Min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 Std. 55 Min
Smash burger
45 Min