Urządzenia i Akcesoria
Pizza Diavola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
wody220 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
soli1 łyżeczka
Dodatki
-
sera mozzarella (2 kulki), odsączonego na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki250 g
-
salami pepperoni w plastrach150 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia20 g
-
pomidorków koktajlowych250 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
mąka pszenna chlebowa do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
568.9 kcal /
2380.3 kJ
Białko
24.7 g
Tłuszcz
28.3 g
Węglowodany
52.9 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
1484.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Zapiekanka z tortellini
30 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45 min