
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti napoletana (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 liści bazylii, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
800 g pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
-
100 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
250 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum lub pełnoziarnistego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337 kcal /
1410.1 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
55.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
597.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
40 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min