Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti napoletana (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 liści bazylii, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
800 g pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
-
100 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
250 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum lub pełnoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.2 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1410.1 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
55.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koktajl owocowy
5 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Pizza neapolitańska
9 godz.
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Szybki deser owocowy
5 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min