Urządzenia i Akcesoria
Pesto pistacjowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
10 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
-
35 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki35 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
skórka otarta z cytryny (z ½ szt.), ekologiczna, bez białych błonek (albedo)
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
½ łyżeczki soli
-
80 g oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
503.3 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1118.5 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Salsa pico de gallo
5 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min