Urządzenia i Akcesoria
Pesto pistacjowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
10 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
-
35 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki35 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
skórka otarta z cytryny (z ½ szt.), ekologiczna, bez białych błonek (albedo)
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
½ łyżeczki soli
-
80 g oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
503.3 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1118.5 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Limoncello spritz
10 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 godz.
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Zimowa pizza bianca
1 godz. 25 min
Salsa pico de gallo
5 min
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
30 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min