Urządzenia i Akcesoria
Zimowa pizza bianca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 kawałków
Składniki
-
210 g wody
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g semoliny z pszenicy durum50 g kaszy manny
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ząbek czosnku
-
5 g liści bazylii, świeżych5 g liści szałwii, świeżych
-
200 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
250 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
3 serca karczochów, w oleju odsączonych, grubo posiekanych (ok. 200 g)
-
1 papryczka pepperoni, marynowana pokrojona na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
427.8 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
1525.7 kJ /
364.7 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
40.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Comfort food
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min