Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
450 g
Składniki
-
120 g migdałów, blanszowanych120 g orzechów nerkowca
-
150 - 170 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
-
150 g suszonych pomidorów, w oleju (ok. 15 szt.), odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
-
45 g oliwy z oliwek45 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
¾ - 1 ½ ząbka czosnku
-
3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¾ łyżeczki soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
88.2 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1405.7 kJ /
336 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
29.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Lekkostrawny koncentrat bulionu warzywnego
30 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Przyprawa za'atar
5 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Kremowy dip z fety
5 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min