Pasta z pieczonej papryki i orzechów

5.0 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
450 g

Składniki

  • 120 g orzechów nerkowca
    120 g migdałów, blanszowanych
  • 150 - 170 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g suszonych pomidorów, w oleju (ok. 15 szt.), odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
  • 45 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
    45 g oliwy z oliwek
  • ¾ - 1 ½ ząbka czosnku
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¾ łyżeczki soli (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 88.2 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1405.7 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 29.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...