Urządzenia i Akcesoria
Lekkostrawny koncentrat bulionu warzywnego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
750 g
Składniki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g wody
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1096.8 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
225.4 kJ /
53.9 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dieta lekkostrawna
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Kleik ryżowy
2 godz.
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 godz.
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Omlety na parze z krewetkami
35 min
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min