Urządzenia i Akcesoria
Pikantna cielęcina z papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
50 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczkę soli
-
5 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 szczyptę suszonych płatków chili
-
250 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
692.8 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
1121.2 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dhal z soczewicy ze szpinakiem i krewetkami
35 min
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Pieczony indyk z warzywami, roladkami z boczkiem i konfiturą figową
5 godz.
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min