Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
835 g wody
-
25 g mąki kukurydzianej
-
1 ½ łyżkę papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ łyżkę kminku, mielonego
-
1 ½ łyżeczkę soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza na spodzie z batatów
1 godz. 5 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3 godz. 30 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min