Shakshuka

4.4 46 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    20 g
  • Spitzpaprika, rot in Stücken (2-3 cm)
    300 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Öl
    30 g
  • Harissa-Paste
    20 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    1 TL
  • Chiliflocken (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • stückige Tomaten
    800 g
  • Eier
    8
  • Joghurt, 3,5% Fett
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 1573 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...