Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsen-Kokos-Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Koriander abgezupft8 Stängel
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben30 g
-
Knoblauchzehen2
-
Öl30 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
brauner Zucker20 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Kardamom½ TL
-
Curry2 TL
-
Wasser50 g
-
Tomatenmark150 g
-
Kokosmilch400 g
-
Kichererbsen (1 große Dose, abgetropft)480 g
-
Cherry-Tomaten halbiert200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13.4 g
Kalorie
2124.3 kJ /
507.7 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
12.2 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosnuss Dhal
25 min
Kichererbsencurry
45 min
Kichererbsencurry
40 min
Chana Masala
45 min
Gemüse-Korma
50 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35 min
Dal Tadka
30 min
Süßkartoffel-Chili mit schwarzen Bohnen
40 min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 min
Linsen-Spinat-Curry
40 min