Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 grüne Paprika, in Würfeln (3 cm)
- 30 g Harissapaste
- 30 g Tomatenmark
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ¾ TL Zimt
- 1 Dose geschälte Tomaten (800 g)
- 1 TL Salz
- 20 g Agavendicksaft
- 200 g Blattspinat, frisch
- 500 g Halloumi, in Scheiben (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1273 kJ / 304 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1183 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halloumi-Schnitten mit Rote-Bete-Salat
40 Min
Cremiger Kichererbsen-Spinat-Topf
20 dk
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45 Min
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35 Min
Süßkartoffel-Chili mit schwarzen Bohnen
40 Min
Ranchero-Pfanne mit Bohnen und Ei
50 Min
Butter-Paneer-Masala
40 Min
Halloumi-Sandwich mit Ofengemüse
1 Std.
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 Min
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1 Std.
Sattmacher-Salat mit Halloumi
50 Min
Linsen-Gemüse-Bowl mit Halloumi
55 dk