Shakshuka mit Ziegenkäse

Shakshuka mit Ziegenkäse

4.5 318 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Ziegenkäse, hart in Stücken
    80 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • rote Paprikaschote in Stücken
    1
  • Olivenöl plus etwas mehr zum Bestreichen
    30 g
  • geschälte Tomaten, aus der Dose
    800 g
  • Ras el Hanout
    1 TL
  • Salz plus etwas mehr zum Bestreuen
    1 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Eier (Größe M)
    4
  • Sumach, gemahlen zum Bestreuen
  • Pfeffer, frisch gemahlen zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 303 kcal / 1267 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 762 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...