Urządzenia i Akcesoria
Kremowy dip z fety
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji
Składniki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
¾ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
600 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
150 g jogurtu greckiego
-
75 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.2 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
837.5 kJ /
200.2 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Przyprawa za'atar
5 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Kulki mocy z herbatą matcha
40 min
Twarożek ziołowy
10 min
Dip curry z daktylami
5 min