
Urządzenia i Akcesoria
Dip curry z daktylami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji
Składniki
-
150 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
153.7 kcal /
643.1 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
172.1 mg