![Dip curry z daktylami Dip curry z daktylami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7c3def154e9507995d7753e67fbd60b1/Derivates/09c690d74722fc42d0b6560a321852364b2769f0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- 300 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 643.1 kJ / 153.7 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 172.1 mg
Alternatywne przepisy
Sól ziołowo-cytrynowa
1h
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 Std. 15 Min
Surówka brokułowa
10min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40min
Śródziemnomorskie masło
10min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM6)
45min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Twarożek ziołowy
10min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 Min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20min
Pasta śródziemnomorska
15min
Sos do potraw z grilla
15min