Urządzenia i Akcesoria
Dip curry z daktylami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji
Składniki
-
150 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
172.1 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
643.1 kJ /
153.7 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Pasta z daktyli i koziego sera na cykorii; Ryba w papilotach; Krem jabłkowy z kruszonką
2 godz. 30 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Przyprawa za'atar
5 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Pasta marchewkowa
15 min
Kremowy dip z fety
5 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Pasta śródziemnomorska
15 min