Dip curry z daktylami

Dip curry z daktylami

4.8 221 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji

Składniki

  • 150 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 172.1 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 643.1 kJ / 153.7 kcal
Tłuszcz 11.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 11.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...