Dip curry z daktylami

Dip curry z daktylami

4.8 187 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji

Składniki

  • daktyli, suszonych, bez pestek
    150 g
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    300 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • curry, mielonego
    2 łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 - 3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 153.7 kcal / 643.1 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 172.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...