Dip curry z daktylami
TM6 TM5

Dip curry z daktylami

4.8 (136 ocen)

Składniki

  • 150 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 300 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
643.1 kJ / 153.7 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
11.1 g
Tłuszcz
11.9 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Błonnik
1.1 g
Sód
172.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy