Flammekueche

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 parts

Składniki

La pâte
  • 80 g d'eau
  • 5 g de levure boulangère sèche
  • 150 g de farine de blé type 55 ou 65, et un peu pour le plan de travail
  • ¼ de c. à café de sel
La garniture
  • 75 g d'oignon coupé en deux
  • 100 g de munster en morceaux
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de lardons fumés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 1039.1 mg
Białko 28.2 g
Kalorie 3285.7 kJ / 785.3 kcal
Tłuszcz 45.7 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 22.2 g
Węglowodany 64.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...