Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux (opcjonalnie)
La pâte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 200 g de lardons
- 4 œufs
- 50 g de lait
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ¼ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Tarte aux pommes
1h
Hachis parmentier
50min
Tomates farcies
50min
Petit salé aux lentilles
45min
Tarte au poireau et lardons
2 godz. 5 min
Tarte au thon et à la tomate
30min
Tarte basquaise
55 min
Quiche sans pâte
45min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1 godz. 20 min
Quiche auvergnate
1 godz. 20 min
Quiche au poireau
55 min
Gratin de pâtes
25min