
Urządzenia i Akcesoria
Quiche lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 parts
Składniki
-
de gruyère (opcjonalnie) coupé en morceaux50 g
La pâte
-
de farine de blé et un peu pour le plan de travail150 g
-
de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule75 g
-
de sel½ c. à café
-
d'eau50 g
La garniture
-
de lardons200 g
-
œufs4
-
de lait50 g
-
de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.100 g
-
de sel¼ de c. à café
-
de poivre moulu2 pincées
Wartości odżywcze na 1 part
Kalorie
290 kcal /
1215 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Basiques - Plats traditionnels
12 Przepisów
Francja
Francja

Best-of Octobre
13 Przepisów
Francja
Francja

Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja

Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania

Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria

Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks

Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria

Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja

Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja

Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada