Mini burgery

4.9 21 rating
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
15 sztuk

Składniki

Minibułki maślane
  • 110 g mleka
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 20 g masła
  • 40 g miodu płynnego
  • 3 jajka
  • 340 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Mini burgery wołowe
  • 2 - 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
  • 5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 440 - 450 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki soli
  • ⅓ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅔ - 1 ¼ łyżeczki sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • olej do smażenia
  • 15 plastrów sera cheddar o wym. 3 x 4 cm
  • 15 łyżeczek majonezu do posmarowania
  • sałata rzymska mini (ok. 1,5 główki), tylko liście, podzielone na kawałki
  • 7 ½ plastrów pomidora przekrojonych na pół
  • ⅓ - ⅔ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • ⅔ - 1 ¼ ogórka konserwowego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 15 łyżeczek sosu barbecue do posmarowania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 442.1 mg
Białko 16.3 g
Kalorie 1510.3 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 24.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...