Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
110 g bułki tartej
-
100 g kiełbasy drobiowej pokrojonej w 1 cm plastry
-
75 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki75 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
150 g różyczek kalafiora
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 jajko
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g selera naciowego (opcjonalnie) pokrojonego na 2 cm kawałki
-
¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g boczku wędzonego, surowego pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2157.2 mg
Białko
34.7 g
Kalorie
3341.7 kJ /
798.7 kcal
Tłuszcz
48.8 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
17.2 g
Węglowodany
57.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 min
Pizzaiola z krojonymi ziemniakami (TM7, TM6, TM5)
55 min
Wrapy tikka masala
40 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Zapiekanka z tortellini
30 min