Urządzenia i Akcesoria
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
600 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki600 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
40 - 45 g mieszanych ziół, świeżych np. koperku, liści natki pietruszki, liści bazylii, posiekanego szczypiorku
-
400 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
200 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 jajka
-
80 g mąki pszennej pełnoziarnistej80 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
olej do smażenia
-
8 plastrów łososia wędzonego na zimno (ok. 160 g)
-
koperek, świeży do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1088.4 mg
Białko
32 g
Kalorie
1796.9 kJ /
429.5 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
44.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Wytrawne placki dyniowe
40 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
40 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Dyniowe pancakes
20 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min