Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem

Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem

4.4 8 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g wody
  • 600 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    600 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 40 - 45 g mieszanych ziół, świeżych np. koperku, liści natki pietruszki, liści bazylii, posiekanego szczypiorku
  • 400 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 jajka
  • 80 g mąki pszennej
    80 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • olej do smażenia
  • 8 plastrów łososia wędzonego na zimno (ok. 160 g)
  • koperek, świeży do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1088.4 mg
Białko 32 g
Kalorie 1796.9 kJ / 429.5 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 44.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...