Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
160 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
200 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
800 g wody
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
kolendra, świeża, posiekana, do dekoracjinatka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
944.8 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
1348.1 kJ /
322.2 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
49.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Wegańskie chili
40 min
Kalafior tikka masala
30 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min