Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
550 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
230 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 kulka sera burrata pokrojonego na kawałki (ok. 125 g)
-
oregano, suszone do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1007 mg
Białko
17 g
Kalorie
1357.1 kJ /
324.4 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawne placki dyniowe
40 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa dyniowa
25 min