Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy

Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy

4.3 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g różyczek kalafiora
  • 30 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 70 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 1100 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 100 g mleczka kokosowego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 286.8 kcal / 1200.1 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 438.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...