
Urządzenia i Akcesoria
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
500 g różyczek kalafiora
-
30 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
70 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
1100 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
100 g mleczka kokosowego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286.8 kcal /
1200.1 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
22.9 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
438.5 mg