Urządzenia i Akcesoria
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
240 g makaronu z soczewicy np. świderki
-
400 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
400 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
400 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
650 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
woda osolona, do gotowania
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno (100 g), pokrojonego na kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
911.9 mg
Białko
25.5 g
Kalorie
1738.8 kJ /
415.6 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
19.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
58.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min