Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem

Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem

4.1 9 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 240 g makaronu z soczewicy np. świderki
  • 400 g bakłażana pokrojonego na kawałki
  • 400 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 400 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 650 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • woda osolona, do gotowania
  • 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno (100 g), pokrojonego na kawałki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 911.9 mg
Białko 25.5 g
Kalorie 1738.8 kJ / 415.6 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 19.6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 58.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...