Urządzenia i Akcesoria
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 jajka
-
400 g serka wiejskiego lekkiego
-
4 szczypty soli
-
4 szczypty oregano, suszonego
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych40 g rukoli
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm paski
-
15 g oliwy z oliwek
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
100 g serka kremowego śmietankowego
-
1 łyżeczka curry, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1359 mg
Białko
47.9 g
Kalorie
2665.4 kJ /
637.1 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Serniczek na zimno z truskawkami
2 godz. 15 min
Wrapy karaibskie
35 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Skyrniczki z owocami
45 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min