Cous cous marocchino

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 6 rametti di coriandolo fresco le foglioline
  • 6 rametti di prezzemolo fresco le foglioline
  • 180 g di cipolle a pezzi
  • 900 g di polpa di agnello a pezzi (4 cm) (vedere consigli)
  • 20 g di sale
  • ¾ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 90 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di cous cous a grana media
  • 1090 g di acqua
  • 190 g di carote pelate e a pezzi (3 cm)
  • 100 g di rapa bianca
  • 250 g di zucchine a pezzi (3 cm)
  • 5 - 6 g di cannella in polvere
  • 5 - 6 g di zenzero in polvere
  • 130 g di uva passa rinvenuta in acqua tiepida e strizzata
  • 330 g di ceci in scatola scolati
  • 1 pizzico di zafferano in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 5.6 mg
Białko 54.5 g
Kalorie 4557.6 kJ / 1089.3 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Węglowodany 108.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...