Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
-
350
g di riso a chicco tondo
lub 350 g di riso per sushi
Pollo katsu
- 15 g di olio di sesamo
- 5 spicchi di aglio
- 120 g di cipolla a pezzi (2 cm)
- 200 g di carote a rondelle (1 cm)
- 1 ½ cucchiaio di curry in polvere
- 145 g di farina
- 500 g di brodo di pollo
- 20 g di zucchero grezzo
- 15 g di salsa di soia
- ½ cucchiaino di garam masala
- 1 foglia di alloro secca
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe bianco macinato
- 2 uova
- 160 g di Panko
- 4 fette di petto di pollo senza pelle (180 g l'una)
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4963 kJ / 1186 kcal
- Białko
- 84 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone teriyaki
50 min
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40 min
Pollo con salsa al curry
50 min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30 min
Manzo teriyaki con riso
1u. 50min
Pollo in salsa di sesamo, riso e verdure
40 min
Chili con carne
1h 20 min
Baozi brasati
1h 30min
Bagel con salmone affumicato e cetriolo
2h 30 min
Pulao di gamberi
50 min
Ramen giapponese
1 Std. 40 Min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6 Std. 30 Min