Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
550 g wody
-
15 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1h 10min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1h
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1h 30min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13h 40min
Zielony omlet na białkach
35min
Napój z orzechów nerkowca
10min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1h 40min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1h 5min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1h 30min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18h 40min
Piernikowy pudding chia
3h 10min