Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym

Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym

4.5 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g płatków owsianych, górskich
  • 7 g liści bazylii, świeżych
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli plus dodatkowo jedna szczypta
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 330 g filetów z morszczuka bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 130 g jogurtu typu greckiego
  • 60 g serka topionego sera kremowego Hochland® ze szczypiorkiem i cebulką, podzielonego na kawałki
  • ⅔ łyżeczkę soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1055.1 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 1576.8 kJ / 376.8 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 42.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...