Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g płatków owsianych, górskich
-
7 g liści bazylii, świeżych
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowo jedna szczypta
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
330 g filetów z morszczuka bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ząbek czosnku
-
130 g jogurtu typu greckiego
-
60 g serka topionego sera kremowego Hochland® ze szczypiorkiem i cebulką, podzielonego na kawałki
-
⅔ łyżeczkę soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1055.1 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
1576.8 kJ /
376.8 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 25 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6, TM7)
45 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 godz.
Krupnik z kurczakiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 20 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min