Urządzenia i Akcesoria
Kalafior z maślaną bułką tartą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
330 - 400 g różyczek kalafiora
-
1 łyżeczka soli
-
55 g masła pokrojonego na kawałki
-
80 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
785.9 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
838.9 kJ /
200.5 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 Min
Jajka faszerowane korniszonami
50 Min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Kompot wiśniowy
35 Min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 Min
Rumienienie szparagów
20 Min
Jednogarnkowy makaron z małżami
30 Min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 Min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 Min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 Std. 10 Min