Urządzenia i Akcesoria
Kalafior z maślaną bułką tartą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
330 - 400 g różyczek kalafiora
-
1 łyżeczka soli
-
55 g masła pokrojonego na kawałki
-
80 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
785.9 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
838.9 kJ /
200.5 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6, TM7)
10 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Rumienienie szparagów
20 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min