Urządzenia i Akcesoria
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
Sól rozmarynowa
-
5 g soli gruboziarnistej
-
⅔ łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
-
700 g wody
-
350 g ziemniaka, sałatkowego (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
½ gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15911.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
676 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min