Urządzenia i Akcesoria
Cantuccini di Prato
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
40 pezzi
Składniki
-
140 g di mandorle sgusciate e con la pellicina
-
2 uova (1 intero e 1 con tuorli e albumi separati)
-
180 g di zucchero
-
180 g di farina tipo 00
-
½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
0 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
248.5 kJ /
59.4 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cantuccini da regalare
1 Std.
Cantucci
1 Std. 50 Min
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50 Min
Colomba classica
6 Std. 45 Min
Ricciarelli
7 Std.
Bozza pratese
2 Std. 45 Min
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Schiacciata fiorentina
50 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Panforte
1 Std.
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.