Urządzenia i Akcesoria
Ricciarelli
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
20 pezzi
Składniki
-
1 arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
-
200 g di mandorle pelate
-
170 g zucchero
-
10 g di farina tipo 00
-
1 albume
-
1 cucchiaio di acqua fredda
-
1 foglio di ostia
-
20 g zucchero a velo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
2.4 g
Kalorie
418 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
10.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panforte
1 godz.
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Pan co' Santi
7 godz.
Torta di riso carrarina
3 godz. 10 min
Lampredotto
1 godz. 20 min
Crostini con crema di milza
1 godz.
Bozza pratese
2 godz. 45 min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Schiacciata fiorentina
50 min
Cantuccini di Prato
1 godz.
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Castagnaccio
1 godz.